Brandweer Hemiksem

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Watervoorziening

Informatie

Weet u waarvoor dit putje / bordje dient ?

Met uitzondering van speciale branden heeft de brandweer steeds water nodig voor brandbestrijding.
Bij de meeste branden maakt de brandweer gebruik van ondergrondse of bovengrondse hydranten. Een hydrant is een aansluiting op een waterleidingnet, hetzij het openbare net, hetzij een privénet van een bedrijf waarop de brandweer kan aansluiten in geval van brandbestrijding.


In het straatbeeld van Hemiksem kom je vooral de ondergrondse hydranten tegen.
Deze kunnen zonder hinder in een straat of voetpad worden aangebracht.
Omdat in geval van brand een snelle tussenkomst van de brandweer en voldoende watervoorziening niet alleen de schade kan beperken maar ook levens kan redden is het snel terugvinden van de hydranten van groot belang. Daarom wordt de locatie van de hydranten aangegeven via een signalisatie bordje waarop de brandweer informatie kan terugvinden over de doormeter van de waterleiding maar ook de exacte locatie van een hydrant.Niet alleen het snel terugvinden van de hydrant maar ook de goede werking ervan is van belang daarom worden de hydranten in Hemiksem  elke 2 jaar gecontroleerd door de brandweer. Zij controleren de werking en  de bereikbaarheid van de brandkranen Defecten worden doorgegeven aan de watermaatschappij.

Ook u kan uw steentje bijdragen tot een brandveilig Hemiksem. Zorg ervoor dat de hydranten in de buurt van uw woning en/of bedrijf steeds bereikbaar zijn en niet overgroeid door gras of bedekt met zand, stenen, … zodat ze snel gelocaliseerd en gebruikt kunnen worden door de brandweer. Indien u merkt dat bepaalde hydranten stuk zijn, het signalisatiebordje ontbreekt of kapot is meld dit dan aan de brandweer van Hemiksem of het gemeentebestuur via de gekende meldingsformulieren. Wij zorgen er dan voor dat de bevoegde diensten hiervan in kennis worden gesteld en het probleem wordt opgelost

Meldingsformulier hydranten
klik hier


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu